40fb8dfd-d75d-4a58-8bae-29ac0d38d68a

Plaats: De Wijk

.

Op de foto is te zien hoe een fiets midden op de stoep staat. Hierdoor kunnen geleider en hond hun weg niet vervolgen over de stoep en moeten ze op de weg lopen.

e9f5da8d-6c3b-4c84-abc3-c70d2186a1b4

Plaats: Hoogeveen - Hoofdstraat

.

Op de foto is te zien hoe een reclame zuil van een winkel op de geleidelijn staat waardoor deze niet meer te volgen is.

Plaats: De Wijk

Op deze video is te zien hoe in hetzelfde dorp (De Wijk) er op verschillende plekken niet wordt gestopt voor geleider met hond en witte stok.

9927b8a5-c101-48f8-a876-6381845a278b

Plaats: Meppel

.

Lindestraat Meppel,  op de foto is te zien hoe meerdere auto´s op de stoep geparkeerd staan. Geleider met hond kan hier met geen mogelijkheid langs aangezien er rechts van de auto´s huizen staan. Oversteken is ook geen optie want daar is geen stoep. Men zal over de weg verder moeten lopen.

a672fe96-3ade-4384-99d7-769cfc1f6e92

Plaats: Meppel

.

Aan het Prinsenplein in Meppel. op de foto is te zien hoe er op het loop gedeelte allemaal reclame zuilen staan en een rode loper. Geleider met hond kan hierdoor niet verder en moet over de straat verder lopen.

Plaats: Hoofdstraat Zuidwolde

De gevolgen als er op de stoep geparkeerd wordt. De persoon met de geleidehond moet op de weg lopen om de auto te passeren. Dit is heel risicovol op een drukke weg

Plaats: centrum De Wijk

Er wordt niet gestopt voor de witte stok, op diverse plaatsen.

Plaats: centrum Zuidwolde

Centrum Zuidwolde Tot 2 x aan toe dezelfde auto die niet stopt voor de witte stok!

meppel behaald

Plaats: Meppel

.

De gemeente Meppel is tot inkeer gekomen en de zebra is gelukkig terug op dit kruispunt evenals duidelijk voelbare stoepranden 🙏 Nu de andere gemeentes nog!

d2590dbd-3273-4126-96a5-907acb45a2dd

Plaats: Hoogeveen- Schutstraat

.

Op de foto zie je dat de geleidelijn geblokkeerd wordt door fietsen en personen.

853f96d0-4a15-4792-8535-7257337bb112

Plaats: Meppel- Prinsengracht

.

Op de foto loopt geleider met hond en taststok over een stoep in het centrum van Meppel. Een winkel heeft een rode loper over de stoep gelegd van de winkel naar de straat en er staan reclameborden naast. Hierdoor moeten hond en geleider over de straat verder.

2b2c0190-8e9c-4a2f-8155-28ef482da453

Plaats: Koekange - Dorpsstraat

.

Op de foto zie je een bushalte in het gras.
Deze bushalte is onvindbaar voor iemand met een visuele beperking die gebruik maakt van een taststok of een geleidehond.  

59295672-e9ef-494b-a1bb-5f1bddcda317

Plaats: Koekange

.

Op de foto zie je dat geleider met hond niet verder kan over de stoep, omdat er een auto geparkeerd staat. De ruimte tussen de stoep en het tuin aan de rechterkant wat overblijft, is veel te weinig.

Plaats: Koekange

.

OPGELOST: op verzoek van Marlia heeft Q-Bus het bordje verplaatst

Op de foto is een geleider met hond te zien die op een stoep lopen. Aan de rechterkant van de stoep staat een paal met hieraan een busbordje.
De doorgang is zo krap dat men tegen het bordje aanloopt met de schouder. Gemeente heeft 2 jaar geleden al toegezegd dat dit bordje zou veranderen. Tot op heden is dit nog niet aangepakt.
de wijk

Plaats: De Wijk

.

Op de foto is geleider met hond te zien in het dorpje De Wijk. Geleider loopt over de stoep maar kan niet verder omdat er een bus van een winkel geparkeerd staat. Ook langs de bus er geen ruimte omdat daar een voorraad van de winkel staat op een pallet. Geleider zal terug moeten lopen en via de weg verder lopen.
dorpsstraat koekange 1

Plaats: Koekange - Dorpsstraat

.

Op de foto is te zien hoe een auto op de stoep geparkeerd staat. Geleider met hond kunnen er niet langs en zullen via de weg verder moeten lopen.
Nog geen 6 meter verderop zijn parkeerplaatsen waar volop ruimte is voor deze auto.
hoofdstraat zuidwolde 3

Plaats: Zuidwolde - Hoofdstraat

.

Op deze foto zie je Marlia met een geleidehond op de stoep.
Ze kunnen niet verder omdat er een reclamebord staat. Ze moeten daardoor verder over straat. Ook verderop staat er een reclamebord op de stoep.
hoofdstraat zuidwolde6

Plaats: Zuidwolde - Hoofdstraat

.

Op deze foto loopt geleider met hond over de stoep. Op de stoep staat een auto geparkeerd met alle vier de wielen op de stoep. Aan de rechterkant is een stenen muurtje. Geleider zal terug moeten om vervolgens via de weg verder te lopen
koekange dorpsstraat

Plaats: Koekange - Dorpsstraat

.

Op deze foto te zien: rolstoelgeleidehond kan niet over de aangepaste stoep (met schuin aflopende helling) omdat een busje erop geparkeerd staat.